We zochten een leuke bestemming om met zijn drietjes met het vliegtuig naartoe te gaan. Een eilandje sprak ons wel aan. Zee en strand, stonden ook op het verlanglijstje. Maar niet te ver vliegen, 4 of 5 uren maximum. Gran Canaria? Mja, dat klonk toch wat bomma-achtig (onterecht vooroordeel trouwens). Tenerife? Mja, hetzelfde schuitje als Gran Canaria. Ok, Lanzarote dus! Vulkanisch landschap, check! Goeie wegen om rond te trekken met een huurautootje, check! Alle bezienswaardigheden makkelijk en binnen het uur te bereiken, check!

Het was Rynn’s eerste (bewuste) vliegervaring, die keer dat we naar Suriname vlogen toen hij 6 maanden was, telt niet echt. Gewapend met snoep, boekjes, koekjes en een iPad tjokvol Peppa Pig en Beertje Bruin, stapten we met een bang hartje het vliegtuig op. Maar Rynn genoot ervan, zeker het opstijgen en landen vond hij geweldig en tijdens de vlucht kwam onze entertainment rugzak goed van pas.

Lanzarote is een geweldig eilandje om gedurende 7 dagen met een huurautootje te verkennen. Na 7 dagen heb je ook echt wel alles gezien. Ga dan vooral ook naar het werk van César Manrique kijken. Zijn huizen en bouwwerken, gaan verbluffend mooi samen met het vulkanische landschap. Andere aanraders zijn de Playas del Papagayo (laatste foto hieronder), de ruwe kustlijn van El Golfo en het Timanfaya Nationaal Park.

We werden echt een beetje verliefd op Lanzarote of zoals Rynn het als een strijdkreet uitriep: “Lanzarotttiiiii”. Misschien geven we de volgende keer de andere Canarische Eilanden ook wel eens een kans.

Alle foto’s werden gemaakt met een Nikon D750 + Nikon 35mm f/1.8 G ED lens.